Tärkeää tietoa EU:n tietosuoja-asetuksesta

15.2.2018

Henkilötietojen suojaaminen on nyt erityisen tärkeää, koska toukokuussa voimaan tuleva EU:n uusi tietosuoja-asetus (GDPR) tuo myös urheiluseuroille uusia vaatimuksia, jotka koskevat henkilötietojen keräämistä, tallentamista ja käsittelyä. Toisaalta uudistus antaa rekisteröidylle uusia oikeuksia tietojensa tarkastamiseen ja hallinnointiin. Erityisen tärkeää henkilötietojen suoja on lasten ja nuorten henkilötietoja rekisteröitäessä.

Henkilötietojen hallinnointi Jopoxissa on seuroille ja joukkueille helppoa, koska järjestelmän rakenne jo lähtökohtaisesti tukee menettelyjä, joita asetus vaatii. Myös käyttäjältä vaadittava suostumus tietojen käsittelyyn tullaan keräämään sähköisesti Jopoxin käytön yhteydessä, eikä se edellytä seuralta tai joukkueelta erillisiä toimenpiteitä. 

Jopox Oy on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisen yritysturvallisuuden asiantuntijan SK Protect Oy:n kanssa. Näin urheiluseurojen tarpeisiin pystytään tarjoamaan yksinkertaiset tietosuojamenettelyt, jotta seurojen arki sujuu helposti asetuksen voimaantulosta huolimatta. Kumppanuuden myötä seurat ja joukkueet saavat Jopox-palvelun mukana käyttöönsä helpot käytännöt ja käytännönläheisen ohjeistuksen, joilla hallinnoida henkilötietoja toukokuussa voimaan tulevan EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n mukaisesti. Seurojen tietosuoja on hyvissä käsissä! 

Lue myös nämä: