Asiakastarinat

Seuran kehittäminen alkaa sujuvasta tiedonkulusta, johdonmukaisuudesta ja yhteistyöstä eri toimijoiden kanssa – KaaPo ry näyttää esimerkkiä

Monet urheiluseurat pohtivat jatkuvasti, miten kehittää urheiluseuratoimintaa sujuvammaksi ja helpommaksi. Jalkapallon erikoisseura Kaarinan Pojat (KaaPo) tietää hyvin organisoidun seuratoiminnan kulmakivet.

­

Vuonna 1958 perustetun kaarinalaisen seuran arvoja ohjaavat positiivisuus, luotettavuus, iloisuus ja yhteisöllisyys. Tämä näkyykin KaaPo:n toiminnassa ulospäin, sillä seura valittiin vuonna 2017 vuoden urheiluseuraksi.  Tällä hetkellä seura kasvaa voimakkaasti. Syksyllä 2021 pelaajamäärä ylitti tuhannen pelaajan rajapyykin, ja voimakkainta kasvu on nuorimmissa ikäluokissa, kertoo KaaPo ry:n puheenjohtaja Olli Tuominen.

Seuratoiminnan laadukas toteuttaminen

Hyvä ja toimiva urheiluseuratoiminta vaatii suunnitelmallisuutta, johdonmukaisuutta ja yhteistyötä monien eri tahojen kanssa, korostaa Tuominen.

Koko toiminnan kannalta olennaisimpia yhteistyökumppaneita ovat pelaajien vanhemmat ja muu lähipiiri.

– Yksi seuratoiminnan keskeisimpiä ja koko toiminnan kannalta olennaisimpia yhteistyökumppaneita ovat pelaajien vanhemmat ja muu lähipiiri. Heidän tavoittamisensa, heille tiedottaminen ja toiminnan selkeänä näyttäytyminen on yksi hyvin organisoidun seuratoiminnan kulmakivistä.

Kun kaikki tiedonkulku, ilmoittautumiset, aikataulut, kokoonpanot – koko joukkuetoiminnan arki – on keskitetty yhteen ainoaan järjestelmään, jää seuratoiminnan laadukkaalle toteuttamiselle aikaa, tiedetään KaaPo:sta.

– Pelaajien vanhemmat ja huoltajat voivat luottaa siihen, että lapsen harrastuksen kannalta kaikki olennainen on löydettävissä yhden ja saman järjestelmän kautta, täsmentää Tuominen.

Jopox seuran toiminnanohjauksen pohjana

KaaPo:ssa Jopoxia on käytetty koko seuran toiminnanohjauksen taustalla jo vuodesta 2011. Tärkeiksi asioiksi KaaPo nostaa muun muassa selkeän tiedonkulun seuran sisällä. Tässä seuraa auttaa Jopox toiminnanohjausjärjestelmä, jossa seuran tukena ovat muun nykyaikaiset kotisivut, henkilörekisterit, kalenterit, ilmoittautumistyökalut ja verkkomaksut, laskutus, viestintä sekä paljon muita olennaisia toiminnallisuuksia.

– Tiedonkulku ja toiminnanohjaus on pyritty tekemään selkeäksi, läpinäkyväksi ja johdonmukaiseksi keskittämällä mahdollisimman paljon toimintoja Jopoxin alle. Rajapinnat kilpailujärjestelmä Tason ja kirjanpidon kanssa selkeyttävät ja nopeuttavat kaikkea hallinnollista työtä.

TIESITKÖ? Jopox on koko seurayhteisön yhteinen kokonaisvaltainen työkalu, joka luotu helpottamaan urheiluseurojen arkea. Jopox perustettiin jo yli 15 vuotta sitten ja tällä hetkellä sillä on satoja tuhansia käyttäjiä ympäri Suomen yli 20 eri lajista.

Kaarinan pojat ottivat vastikään käyttöön myös Jopoxin uusimmat uudistukset Valmennustyökalun ja Jäsenedut. Seura kertoo, että ovat parhaillaan tutustumassa uusin työkaluihin. Molempiin toimintoihin seura on saanut Jopoxilta perehdytyksen.  Myös Jopoxissa tiedetään, että käyttöönotto vaatii alun perehdytyksen ja siksi Jopox tarjoaakin aina seuroille maksuttoman koulutuksen koko Jopoxin toimintoihin.

Kaarinan Pojat haluaakin vinkata kaikille seuroille, että työkaluna Jopoxin käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset ja panostaminen kannattaa.

– Alkuvaiheessa järjestelmän opettelemiseen panostettu aika maksaa itsensä takaisin toiminnan selkeytymisenä ja erityisesti siinä, että kaikki tarvittava tieto on keskitetty yhteen paikkaan.

– Se on etu sekä seuran päätoimiselle työntekijälle, vapaaehtoistoimijalle että harrastajalle itselleen, tiivistää Tuominen.

Jos kiinnostuit seuratoiminnan kehittämisestä mutta seurallanne ei ole vielä Jopox käytössä niin voit tilata maksuttoman Jopox esittelyn tästä.

Avainsanat tässä uutisessa:

Muita samaan aiheeseen liittyvä uutisia ja asiakastarinoita:

Maksupalvelut tuoneet helpotusta rahastonhoitajien arkeen – JuniorPelicans on tyytyväinen Jopox Maksupalvelut käyttäjä jo yli kahden vuoden kokemuksella

Junior-Pelicans ry on 2016 perustettu päijäthämäläinen juniorijääkiekkoseura. Pelicans tarjoaa pelaajilleen koko Päijät-Hämeen alueella pelaajapolun, joka mahdollistaa kilpa- ja harrastustoiminnan lapsesta aikuisikään asti, kertoo JuniorPelicans toimistopäällikkö Satu Piiparinen. Yhdessä suomen suurimmista jääkiekkoseuroista toimii huikeat 70 joukkuetta ja 1200 pelaajaa. Lisäksi seurassa toimii 400 toimihenkilöä ja 200 valmentajaa. Vuodessa JuniorPelicans järjestää 6000 […]
Lue lisää

Valmennustyökalu Diskos Jyväskylä ry:n valmentajien apuna

Diskos Jyväskylä ry on perinteitään vaaliva ja niitä kunnioittava seura, joka pyrkii uudistumaan, kehittymään ja kantamaan yhteiskuntavastuunsa lasten ja nuorten kasvattajana sekä liikunnallisen elämäntavan opettajana. Seura on luottanut Jopoxin urheiluseuran arkea helpottaviin palveluihin jo yli 7 vuoden ajan. Seura otti myös valmennustyökalun käyttöön ensimmäisten joukossa. Valmennustyökalulla helpotusta kokonaisuuden hallintaan Seuralla […]
Lue lisää

Uutta Jopoxissa – Jäsenedut!

Jopox sähköinen Jäsenkortti on monipuolistunut uudella toivotulla Jäsenedut palvelulla.  Seuran tarjoamat yhteistyökumppanien ja muiden sidosryhmien jäsenedut kulkevat nyt siis sähköisenä jäsenistön matkassa näppärästi omassa mobiililaitteessa Jopox-sovelluksessa. Jäsenedut on näin helppo tarjota seuran jäsenille nähtäville ja käytettäväksi. Voitte seurata raporttien kautta myös kuinka paljon eri jäsenetuja on käytetty. Kun palvelu on otettu […]
Lue lisää